Microsoft, mağazadan 1500 uygulama siliyor

Microsoft'un "çöp uygulamalardan" kurtulmak için başlatacağı dev temizlik resmi olarak başladı!

...Ve temizlik başladı!

Microsoft, Windows Store'daki çöp uygulamaların yoğunluğu hakkındaki şikayetleri nihayet ciddiye almaya başladığını buradaki haberimizde sizlere duyurmuştuk. Şirket, geçtiğimiz günlerde, ciddi önlemler alacağını zaten açıklamıştı. İşte o önlemler yavaş yavaş hayata geçiyor.

Microsoft, Windows Store'dan 1.500 uygulamayı silmeye başladığını ve bu uygulamaları satın almış olanlara ücretlerini geri vereceğini açıkladı.

Ayrıca Microsoft, bundan sonra uygulamalarda belli bazı standartların yer alması gerektiğini de vurguladı. Buna göre uygulamalarda, uygulamanın görevini anlatan standart bir isimlendirme, dorğu kategorilendirme ve orijinal bir ikon bulunmak zorunda olacak. Microsoft birçok geliştiricinin yeni kurallara uyum sağlamak için çalışmaya başladığını ancak cevap alınmayan geliştiricilerin çöp uygulama olduğu tespit edilmiş uygulamalarının silineceğini de vurguladı.

Microsoft bu girişimin bir başlangıç olduğunu, şirketin yeni düzenlemeler de getireceğini açıkladı. Bakalım bu önlemlerden sonra Windows Store "adam olacak mı?"

Okuyucu Yorumları