Microsoft, masaüstünü öldürüyor mu?

Hazırlanın; çok yakında masaüstü bulunmayan bir Windows'u kullanmak zorunda kalabilirsiniz!

Windows masaüstüne elveda!

Masaüstü PC'lerin ölüp ölmeyeceği tartışmalarının durulduğu şu günlerde şimdi de masaüstünün ölüp ölmeyeceği konuşuluyor. Ancak bu tartışmanın belki de daha somut bir nedeni var: Microsoft, Windows 8 ile beraber masaüstüne verdiği önemi giderek azaltıyor.

Windows 8'in ardından geçtiğimiz günlerde internete sızan "Windows Blue" kod adlı Windows 8 güncellemesi, "bilgisayar ayarları" bölümünde öncekine göre daha fazla ayar sunuyor, masaüstündeki Denetim Masası'na olan ihtiyacı azaltıyordu. Windows'la ilgili blog yazılarıyla tanınan Paul Thurrott'a göre ise bu, Microsoft'un masaüstünden kurtulmak üzere attığı bir adım niteliğinde.

Microsoft, Windows RT'ye masaüstü modunu eklese de bu sürümde onu neredeyse tamamen kullanılmaz hale getirmişti. Windows 8'de masaüstünü kullanmanız mümkün, ancak Thurrott'a göre Windows Blue Windows 8'in dokunmatik arayüzüne daha da çok önem vererek masaüstünü ortadan kaldırmak için yeni bir adım atıyor.

Microsoft'un ileriki Windows sürümlerinde eski Windows programlarını çalıştırmak üzere yeni bir yol sunması gerekecek gibi görünüyor. Yine de Windows 9'da masaüstünün tamamen kaldırılmış olacağını söylememiz için henüz çok erken.

Okuyucu Yorumları