Microsoft Metro ismini kullanmayacak

Microsoft, Windows 8 ile sıkça kullandığı bir ismi artık kullanmayacak. İşte o isim...

MS'den isim değişikliği

Windows 8 ile birlikte adını sıkça duyduğumuz "Metro" ismi, Microsoft'un ağzından hiç düşmüyor. Hem yeni tasarımın adını, hem de kodlama dilini oluşturan Metro günümüze kadar geçen sürede firma tarafından teknoloji dünyasının her yanına yapıştırıldı.

Sıkça kullanılan Metro ismi öyle görünüyor ki alınan yeni bir karar ile birlikte artık daha az sarf edilecek. Bu girişim Microsoft için biraz zor olacak gibi gözüküyor zira firma Windows 8'i duyurduğundan bu yana Metro ismini tanıtmak ve de akıllara kazımak için uğraşıyordu.

Microsoft'tan durum hakkında yapılan bir açıklamadaysa şu sözler söylendi; "Metro ismini, Windows 8'i ilk duyurduğumuz günden bu güne kadar bir kod adı olarak kullandık. Çıkış tarihimiz yaklaştıkça bu isim yerine ticari ismimizi kullanmaya ağırlık vereceğiz."

Firmanın sıklıkla kullandığı bu isimden uzaklaşmaya çalışması, çıkacak olan ürünlerin tüketici için isim kargaşası yaratmasını önlemek için olduğu varsayılıyor. Yapılan açıklamada Metro için "Kod adı" nitelemesi kullanılması da dikkat çeken bir nokta oldu. Nitekim temel olarak bu isim firmanın çok eski tasarımlarında da kullanılan bir ara yüz olma niteliğini taşıyor.

Okuyucu Yorumları