Microsoft, MS Open Tech'i tekrar içeri aldı!

Microsoft, açık kaynak kodlu yazılımlarla ilgili önemli bir adım daha attı!

Açık kaynakla barışma turları

MS Open Technologies yan bölümünü tekrar firma içerisine taşıyan Microsoft, açık kaynak kod topluluğuna her geçen gün daha çok güvendiğini doğrulamış oldu.

MS Open Tech'in en önemli hedeflerine ulaşması üzerine yapılan hamle sayesinde Microsoft, firmanın blog gönderisine göre "açık kaynakla olan bağlantısını güçlendirmek üzere bir sonraki adımları atmasına yardımcı olacak".

Yaklaşık 3 sene önce hayatına başlayan MS Open Tech, geliştiricilerin Microsoft ürünlerinden faydalanması için çeşitli açık kaynak kod topluluklarıyla ortak çalıştı. Bölümün hedefleri başında Linux ve Java geliştiricileri için Azure'u Docker, Chef ve Puppet içerisine (çeşitli SDK'lar, araçlar ve eklentiler yardımıyla) entegre etmeyi kolaylaştırmak vardı.

Bu gelişmenin yanında Microsoft, kendisi hizmetlerini ve API'larını iOS ve Android'e taşımış, .NET'i açık kaynak kodlu hale getirmiş bulunuyor. Sadece birkaç hafta önce bir Microsoft mühendisi, Windows 10'un kaynak kodunun bir gün yayınlanabileceğini söylemişi. MS Open Tech'in tekrar Microsoft'a dönmüş olması, bu ihtimali biraz daha kuvvetlendirmiş durumda.

Okuyucu Yorumları