Microsoft, Nihayet Windows Store'u Temizliyor

Microsoft, daha önce yaptığı uyarıya kulak asmayan geliştiricilerin uygulamalarını, birer birer Windows Store'dan atmaya başladı!

Windows Store'da "temizlik" başladı!

Son bir kaç aydan beri Microsoft, yapımcıları uygulamalarının yaş sınırlarını belirlemeleri konusunda uyarıyordu ve eğer bu uyarıya uymazlarsa, uygulamalarının Windows Store'dan kaldırılacağını söylüyordu. Microsoft kurallara uymayan uygulamaların 30 Eylül'de kaldırılacağını söylemişti, ama bu tarih geldiğinde bir hareket yaşanmadı.

Microsoft yaptığı açıklamada, kurallara uymayan uygulamaların bir anda değil, sırayla kaldırılacağını açıkladı. Bazı yapımcılar, uygulamalarının kaldırıldığında dair e-postalar aldılar bile: "Microsoft uygulamanızı aşağıdaki sebeplerden dolayı mağazadan kaldırmıştır.

Yapımcıya notlar

Uygulamanız 30 Eylül tarihine kadar yaş sınırı belirlemekte başarısız olduğu için yayından kaldırılmıştır."

Kaldırılmadan önce bir uygulamayı indirdiyseniz çalışmaya devam edecek. Ama indirmediyseniz, uygulama uluslararası yaş sınırı standartlarına göre güncellenene kadar indirmek mümkün olmayacak. Yaş sınırını belirlemek aslında oldukça kolay bir süreç.Yapımcıların tek yapması gerektiği şey, tamamlaması 5-10 dakika süren bir anket doldurmak.

Microsoft'un uyguladığı yeni sistem sayesinde Windows Store daha temiz bir yer haline gelecek. Ancak bu uygulama ile kapatılan bir çok masum uygulama da var. Sadece yapımcıları tarafından unutulmuş ve terk edilmiş olan bir çok iyi niyetli uygulama, sadece yaş sınırını belirleyemedikleri için liste dışına alınabiliyor.

Okuyucu Yorumları