Microsoft, Opera Mini'yi varsayılan yapıyor!

Microsoft'un uygun fiyatlı telefonlarındaki web tarayıcısının, yerini kime bırakacağı belli oldu!

...Ve tarayıcı belli oldu!

Microsoft, bünyesine katılan Nokia çalışanlarının üçte ikisini etkileyecek işten çıkarmaları duyurduktan hemen sonra, Nokia'nın Asha ve Series 40 telefonlarının üretimini durdurma planlarını açıklamıştı.

Temmuzda Microsoft'tan Jo Harlow'un çalışanlara gönderdiği şirket içi bir notta ise Nokia'nın bu cihazlarda çalışan web tarayıcısı Xpress Browser'ın da kırpılabileceğinden bahsedilmişti. Opera ise dün yaptığı duyuruyla Xpress Browser'ın kaderini doğruladı. Yapılan duyuruya göre Opera Mini, Microsoft'un mevcut tüm Series 30+, Series 40 ve Asha telefonlarında varsayılan web tarayıcısı haline gelecek.

Opera'nın yaptığı bildiride Xpress web tarayıcısını kullananlara Opera Mini'ye yükseltmelerinin tavsiye edileceğini, yeni telefonların ise Opera Mini'yle ön-yüklü olarak geleceğini söyledi.

Microsoft, Nokia'nın standart telefon serisini hala üretiyor ve dağıtıyor. Firma, önümüzdeki 12-18 ay içinde üretimi yavaşlatacak ve durduracak. Bazı telefonların (bu ay tanıtılan 25 dolarlık Nokia 130 gibi) bu tarihten sonra da yaşamaya devam edebileceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları