Microsoft, Project Evo'yla Çıtayı Yükseltiyor!

Microsoft, "Evo" adını verdiği bu projeyle PC deneyimini inanılmaz bir düzeye yükseltiyor!

Microsoft'tan yeni, "çılgın" proje!

Geçtiğimiz günlerde Çin'de başlayan WinHEC konferansında Microsoft birçok önemli duyuru gerçekleştirdi. Bunlardan en çok dikkat çekenlerinden biri hiç kuşkusuz Project Evo adı verilen yenilikti. Firma Project Evo'yla birlikte en ileri güvenlik, yapay zeka ve Cortana, karışık gerçeklik ve oyun deneyimlerinde çıtayı yükseltmek adına cihazlar için hepsi yeni bazı olanaklar sunmayı hedefliyor.

Evo bünyesinde yer alan özelliklerden biri Amazon Echo ve Google Home'da karşımıza çıkan teknolojiye benzer uzak alan sözlü iletişim olanağı. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar başka odalardan da Cortana'yla konuşabilecekler. Bu yeniliğin aslında Microsoft'un henüz tam olarak duyurusunu yapmadğı bir özellik olan HomeHub'ın bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Yazılım devi bu özellik sayesinde Windows PC'lerini aile dostu bir araca dönüştürmeyi hedefliyor.

Projede ayrıca "uygun fiyatlı PC'ler ve başa monte edilebilen ekranlar üzerinden karışık gerçeklik deneyimi", "eSports gibi oyun yenilikleri, oyun yayını ve 4K desteği, High Dynamic Range (HDR), Wide Color Gamut (WCG), mekânsal audio ve yerel Bluetooth ile Xbox kontrolörleri" ve güvenlik geliştirmeleri yer alıyor.

Microsoft'un 2017'nin sonlarına doğru kullanıma sunulacak olan Project Evo'da ayrıca Intel ile bir işbirliği yaptığını da ekleyelim. Firma her ne kadar bu işbirliğinin Qualcomm'la bir bağlantısı olup olmadığını açıklamasa da bu ortaklığın modern PC'lerin evrimine olumlu etki edeceğini ifade etti.

Okuyucu Yorumları