Microsoft "rüşvet" mi veriyor?

Microsoft'tan, Windows Phone'u desteklemeleri için dev telefon üreticilerine "rüşvet!"

Microsoft "rüşvet" mi veriyor

Microsoft'un Nokia'yı satın alması, telefon üreticileri arasında büyük bir infiale neden olmuştu. Basına çok yansımasa da, bir zamanlar işletim sistemine destek verdikleri Microsoft'u artık kendi pazarlarında bir telefon üreticisi rakip olarak görmek özellikle Windows Phone sistemli telefon üreten diğer üreticiler için hoş bir sürpriz değildi.

Bu rahatsızlığın farkında olan Microsoft'un ise, telefon üreticilerine, Windows Phone telefon üretmekten vazgeçmemeleri için yüklü teşvikler vereceği söyleniyor. Ayyuka çıkan ilk söylenti, Samsung'un Windows Phone sisteminden vazgeçmemesi için Microsoft'tan 1 milyar dolar alacağı yönünde... Ayrıca ZTE içinden bir kaynak da, Microsoft ve Nokia evliliği haberi duyulduğunda, Microsoft'un tüm üreticilere benzer teklifler yaparak onları Windows ekosisteminden ayrılmaktan vazgeçirdiğini söylüyor.

Kısacası Microsoft, HTC, ZTE, Samsung gibi önemli telefon üreticilerine hatta LG'ye bile, Windows Phone sistemli telefonlar üretmeleri için milyarlarca dolarlık "teşvik" verecek gibi görünüyor. Bakalım bu "sübvansiyonlar" sayesinde Windows Phone sistemi, Android ve iOS karşısında hızlı bir yükseliş yakalayabilecek mi?

Okuyucu Yorumları