Microsoft, Salesforce'u satın alabilir!

Yeni bir iddiaya göre Microsoft, 50 milyar dolar değerindeki bu devi satın almak istiyor!

Microsoft, bu devi alabilir!

Bir Bloomberg raporuna göre Microsoft, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) devi Salesforce.com'u satın almak istiyor. Konuyla ilgili soruları iki firma da cevaplandırmıyor, ancak böyle bir satın alma, kurumsal alanda büyük bir adım olabilir.

Yaklaşık 50 milyar dolar değerindeki Salesforce, 1,67 milyar dolar nakit rezervini elinde bulunduruyor. Bloomberg'in kaynaklarına göre Microsoft, Salesforce'a yapılan bir başka teklifi değerlendirme sürecinde. Kaynaklar, Microsoft'un firmayla uzun süredir ilgilendiğini, ancak ismi belirtilmeyen bir başka firmanın Salesforce için yaptığı satın alma teklifini duyana kadar sessiz kaldığını söylüyor.

Birleşme, ne anlama geliyor?

Microsoft CEO'su Satya Nadella, Microsoft'u piyasanın en önemli bulut hizmet sağlayıcılarından biri yapmayı kendisine görev edinmiş bulunuyor. Salesforce satın almasıyla Nadella, bulut hizmetlerine yönelik yeniden yapılandırdığı Microsoft'a, bu doğrultuda ihtiyaç duyduğu teknoloji ve yetenekleri sağlayabilir. Salesforce, giyilebilir teknolojilerle ilgili kurumsal teknolojilerde de önde gelen bir firma. Dolayısıyla iki firmanın evliliği, Microsoft Band, Hololens gibi cihazlarda firmaların üst seviye raporlama mekanizmaları entegrasyonları üretmelerine olanak tanıyabilir.

Bloomberg'in tahminlerine göre Salesforce'un piyasa değeri, yaklaşık 50 milyar dolar. Bu miktar, Microsoft'un 290 milyar dolarlık değerinin yaklaşık yüzde 17'sine denk geliyor.

Okuyucu Yorumları