Microsoft, Samsung'u mahkemeye veriyor!

Samsung'u bu ihlali yapmakla suçlayan Microsoft, rakibiyle dev bir savaş başlatıyor olabilir!

Mahkeme yolu göründü!

Samsung'tan aldığı Android patenti ücretlerinde sorun yaşayan Microsoft, rakibini mahkemeye taşıyor. Microsoft'un iddiasına göre Samsung, Microsoft ile anlaşmasını ihlal etmiş bulunuyor.

Dava, duruşma aşamasına ulaşması halinde Microsoft ve Samsung arasında büyük bir savaşın başlangıcı olabilir. Microsoft'un bu davayı kaybetmesi, birçok Android üreticisiyle patent anlaşması olan ve onlardan gelir toplayan Microsoft'un önemli bir gelir kaynağını kaybetmesi anlamına da gelebilir.

Microsoft'un açıklamasına göre Samsung, Microsoft'un Eylül 2013'te Nokia'yı satın alacağını duyurmasından sonra anlaşmasını ihlal etmeye başladı ve satın almayı, ihlale mazeret olarak gösterdi. Samsung'un bu suçlamaya karşı bir savunma yapacağına kesin gözle bakılıyor, ancak Samsung'un Windows ürünleri de sattığını düşündüğümüzde Microsoft'un bu açıklaması oldukça sert görünüyor.

Bu arada Samsung'un gerekli ödemeyi Microsoft'a yaptığını, ancak zamanında yapmadığını ve gecikme faizini ödemeyi reddettiğini söyleyelim.

Samsung'un da Microsoft'a dava açması halinde kararın çıkması için aylarca, hatta belki de yıllarca bekleyeceğimiz yeni bir yasal savaşla karşı karşıya kalabiliriz.

Okuyucu Yorumları