Microsoft, sansürde Çin'e yardımcı mı oluyor?

Microsoft, hakkında ortaya atılan bu şok suçlamaya bakın nasıl cevap verdi...

Microsoft'a şok suçlama!

Microsoft'un, arama motoru Bing'teki Çince aramalarda, Çin hükumetini kızdırabilecek konular hakkında sansür uyguladığı suçlaması gündeme oturdu. Bing'in ABD'deki sitesinde, Dalai Lama, Tiananmen Meydanı gibi politik olarak Çin'in sakıncalı bulduğu konulardaki Çince aramalarla İngilizce aramalar arasında büyük fark bulunduğu ortaya çıktı. Microsoft'un, hızla büyüyen dev bir pazar olan Çin'de veto yememek ve Çin hükumeti ile arayı bozmamak için Çince aramalara sansür koyduğu iddia ediliyor.

Bu arada Microsoft yetkilileri de aramalardaki bu farkılığı inkar etmiyor ancak konunun bir sansür değil, Bing'in kodlarındaki bir "hata"dan kaynaklandığını iddia ediyorlar. Ama bu bahaneye inanmayan kişi sayısı oldukça fazla.

Tüm dünyaya "internet ve özgürlük" sağlamak için büyük teknoloji şirketleri ile işbirliği yapıp, dev kampanyalar düzenleyen; Google'ın insanların özgürlüğünü kısıtlayan, bilgilerini çalan bir şirket olduğunu iddia edip alaycı reklamlar hazırlayan Microsoft, şimdi bu suçlamadan kurtulmak zorunda. Bakalım Google ve Apple, Microsoft ile dalga geçmek için bu konuyu kullanacaklar mı?

Okuyucu Yorumları