Microsoft, şarj edebilen lamba üretti!

Microsoft, telefonunuzu kablosuz şarj edecek, çok özel bir lambanın peşinde!

Cebinizi şarj eden lamba!

Microsoft Research, akıllı telefonunuzu bir masanın üstüne koymanızla veya sadece aynı odada bulunmasıyla şarj etmenizi sağlayan bir lambanın gerçek olabileceğini iddia ediyor. AutoCharge adlı bu lamba, tavana yerleştirilebiliyor ya da masa üzerinde bulunabiliyor. Lambanın üzerinde bulunan belirli sayıdaki kamera, telefonun özel sinyalini ve yerini belirleyerek, cihaza doğru dönmesini sağlıyor. Verdiği ışık ise, telefonu kablosuz olarak şarj ediyor.

Microsoft'ta araştırmayı gerçekleştiren ekip, bu lambanın, telefonu normal kablolu şarj aletleri ile aynı hızda şarj edebilecek seviyeye gelmesini sağladı ancak ürünle ilgili bazı soru işaretleri de bulunmuyor değil. Tahmin edilebileceği gibi, öncelikli olarak cihazın kendisinde ışık panelleri ya da en az azından solar kaplama bulunması gerekiyor. Ama ürünle ile ilgili tek sorun bu da değil.

Tabii ki cihazların kablolu şarj aletleri ile aynı hızda şarj olabilmeleri oldukça iyi bir durum. Ancak bu noktada devreye, yöntemin ne kadar enerji verimli olduğu sorusu giriyor. Temel fizik kurallarının bize söylediğine göre, enerjiyi önce ışığa çevirip sonra tekrar enerjiye çevirmenin, direkt olarak elektriği kullanmaktan daha verimli olması gibi bir ihtimal bulunmamakta.

Bu araştırma projesinin yakın bir zamanda marketlerde karşımıza çıkması beklenmiyor. Yine de projenin, ilerisi için büyük ümit vaat ettiği kesin.

Okuyucu Yorumları