Microsoft, Security Essentials'ı savundu

Microsoft Security Essentials'ın dev antivirüs testinde sınıfta kalması, ortalığı fena karıştırdı!

Gerçekten çok mu kötü?

Antivirüs'leri test ederek puanlandıran bağımsız şirket AV-Test, geçtiğimiz Çarşamba Microsoft'un Security Essentials aracına oldukça düşük bir not vermişti. Araç, AV-Testin antivirüs sertifikalandırma testini de geçememişti. AV-Test'e göre araç, zararlıları yakalamada kötü olmasa da, "sıfırıncı gün" saldırılarının sadece yüzde 78'ini algılayabiliyordu.

AV-Test'in testlerinde Security Essentials, virüsleri algılamada da yüzde 97 olan endüstri ortalamasının altında yüzde 90 puan alabilmişti. Microsoft ise yaptığı açıklamada kendi antivirüsünü savundu. Sıfırıncı gün saldırısına uğrayan kullanıcılarının yüzde 99.997'sinin bu testteki zararlılarla karşılaşmadığını söylenen Microsoft, AV-Test'in Security Essentials'ın bulamadığını iddia ettiği zararlıların "yüzde 94'üne müşterilerinin hiç karşılaşmadığını" iddia etti.

Microsoft, bu yüzde 0.0033'lük oranı da sıfıra indirmek üzere çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Microsoft'un bu savunması üzerine AV-Test patronundan da bir açıklama geldi. Sonraki sayfamızda.

AV-Test CEO'su, testlerini böyle savundu

AV-Test CEO'su, testlerini böyle savundu
Andreas Marx

AV-Test CEO'su Andreas Marx, Microsoft'un açıklamaları üzerine The Register'a yaptığı açıklamada "iki ay sonra yapılan bir testte farklı sonuçlar çıkması beni şarşırtmadı" dedi.

Security Essentials, bilinen tehditlere karşı iyi bir koruma sağlasa da, AV-Test'e göre sıfırıncı gün saldırılarında sınıfta kalıyordu. Marx, birçok güvenlik testinin topluluk içinde dolaşan zararlılara dayandığını, bu örneklerin bazı durumlarda 80-90 günlük olabildiğini söylüyor. AV-Test ise Marx'a göre testleri sadece birkaç dakikalık zararlılarla gerçekleştiriyor. Microsoft'un çok daha sonra yaptığı testlerde ise daha önceden rapor edilmiş örnekleri ele alıyor.

Marx, "her iki saniyede üç zararlı örneğinin ortaya çıktığını" söylüyor ve şirketlerinin milyonlarca örneğe bakmak yerine, "eşsiz ailelere odaklanmak" olduğunu vurguluyor.

Okuyucu Yorumları