Microsoft, sertifika sürelerini uzattı...

Microsoft'un çabalarına rağmen Windows 8.1 ve Windows 7'ye ilgi, ortadan kalkmış değil!

Microsoft'un yeni "derdi"!

Microsoft, Dünya'yı Windows 10 ile mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde tanıştırmaya uğraşsa da, görünene göre Windows 8.1 ve Windows 7 için halen talep var.

Bu düşüncenin ortaya atılmasının sebebi ise, Microsoft'un sondan bir önceki işletim sistemi sertifikalarının süresini uzatmış olması ve Windows 7 eğitiminin sonlandırılması için belirli bir plana sahip görünmemesi.

Windows 8.1 tarafına bakıldığında Certification 70-687 veya Configuring Windows 8.1 ve 70-688 veya Supporting Windows 8.1, 31 Ocak 2016 tarihi itibari ile Microsoft'un sertifika listesinden kaldırılacaktı. Microsoft, sebebini açıklamamış olsa da, her iki testin de altı ay boyunca daha hayatta kalacağını duyurdu. Bu testlere katılmak için yeni son tarih 31 Temmuz 2016 olarak belirlenmiş durumda.

The Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) ise 2016 yılının başlarında sona erdirilecek.

Microsoft'un bu değişiklikleri neden yaptığı ise henüz belirgin değil. Firma, bir zaman önce hizmet için ödeme yapan ve/veya çalışmalarına devam öğrenciler hakkında hassas bir konumda bulunuyor ve bu testlerin erken bir dönemde iptal edilmesi, bu öğrencileri zor bir konumda bırakabilir. Belki de Microsoft'un müşterilerinin veya ortaklarından oluşan bir kullanıcı havuzu, Windows 8.1'i bir süre daha kullanacaklarını ve çalışanlarını işletim sistemi hakkında eğitmek için bir miktar süreye daha ihtiyaç duyabileceklerini söylemişlerdi.

Windows 7 kullanıcıları için bu havuz kesinlikle bulunmakta. Redmon, Windows 7 MCSA iptalini gerçekleştirmekte ancak bu yoldaki testler – "Configuring" Windows the OS ve bir diğer "Enterprise Desktop Support Technicians" – markette kalmaya devam edecekler. Microsoft, bu testlerin sonlandırılması için henüz bir tarih belirlemiş değil.

Okuyucu Yorumları