Microsoft, son konsoluna hazırlanıyor!

Xbox One S ile birlikte konsol pazarında elini güçlendiren Microsoft, bundan sonrası için bildiğimiz konsol anlayışını değiştirmek niyetinde...

Microsoft, büyük değişim peşinde!

Microsoft'un Xbox oyunları pazarlama lideri Aaron Greenberg Xbox One, Project Scorpio ve konsol oyunlarının geleceği hakkında düşüncelerini paylaştı.

E3 sırasında Phil Spencer'ın yaptığı duyuruya açıklık getiren Greenberg, Xbox One üzerinde çalışan her şeyin Project Scorpio ile de uyumlu olacağını söylerken, Microsoft'un Project Scorpio'ya özel oyunlar üretmeyeceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Greenberg, yüksek duyarlıklı (high fidelity) VR ortamını konsol oyunlarının bir parçası olarak görmediklerini belirtirken, Project Scorpio'nun getireceği yeni şeylerin arasında bu ürünler olduğunu söylemekte.

Ayrıca, Phil Spencer ile daha önce yapılan görüşmelerden ortaya çıkan "Xbox'ın geleceğinin PC benzeri olduğu" düşüncesini bir adım daha ileri götüren Greenberg, bunun son konsol nesli olacağını düşündüğünü söylemekte. Project Scorpio ile beraber oyuncuların kabul edeceklerini umdukları büyük bir bahis oynadıklarını söyleyen Greenberg, değiştirilebilir ve yenilenebilir donanımlar ile beraber artık bir kütüphane oluşturmanın, topluluk yaratmanın ve sahip olunan her şeyin kaybolmadan ileri taşınmasının mümkün olacağı nesilsiz bir konsol geleceği düşündüğünü söylüyor.

Konsol rekabetinin bu neslinde açık ara önde olan PS4'ü yakalama konusunda ise Greenberg'in açıklamaları daha fazla ilginçleşiyor. Greenberg, firma olarak birkaç şey üzerine odaklandıklarını söylerken, bunların şu anda oyun tabanını geliştirmek ve mümkün olduğunca fazla oyuncuya oyunlarını sunmak olduğunu söylemekte. Başka bir deyişle, rakiplerinin PS4 olmadığını söylüyor; çok farklı bir platform yaratmak peşinde olduklarına vurgu yapıyor. Büyük oyunların Windows 10 üzerinde görülmesinin sebebi de bu olarak belirtilmekte. Ancak Greenberg, bunun yanı sıra konsol satışlarının da sağlıklı bir şekilde arttığını ve Xbox One kullanımının Temmuz ayı itibariyle yıl bazında yüzde 18 yükseldiğini söylemekte.

Kısacası, Project Scorpio ile beraber Xbox'ın geleceğinde yeni nesillerin yerine, yenilenebilir donanımlar var gibi gözüküyor. Ayrıca bu yeni sürüm ile beraber, geçmişten gelen bütün oyunların oynanabilmesi (geri uyumluluk) ve Xbox ile Windows ortamının birbirine yaklaşması da standart bir olay haline gelecek...

Okuyucu Yorumları