Microsoft Sunrise için gün batımı vakti!

Microsoft'un bir süre önce satın aldığı popüler mobil uygulama, yolun sonuna çok yaklaştı!

Microsoft bu kez "batırdı!"

Hizmetlerin ve uygulamaların dev firmalar tarafından satın alındıktan sonra ölmelerini duymaya alıştığımızı söyleyebiliriz. Microsoft'un bir sene önce satın aldığı Sunrise Calendar uygulamasının yapımcısı Sunrise, uygulamasının 31 Ağustos itibariyle kapatılacağını duyurdu.

Microsoft, Sunrise'ı satın almasının ardından uygulama içerisindeki işlevleri Outlook'un iOS ve Android'deki mobil uygulamalarına entegre etmişti. Ancak Sunrise Calendar ayrı bir uygulama olarak yaşamını sürdürmüştü. Uygulamanın yolun sonuna geldiği, güneşin battığı, Sunrise Calendar takımından gelen şu duygusal blog satırlarıyla anlaşıldı:

"Bizi Outlook'ta takip edip etmeyeceğinizi bilmiyoruz, ancak size çok TEŞEKKÜR EDİYORUZ. Hep yanımızda oldunuz. Desteğiniz, geri bildirimleriniz, hataları onarmamız için teşvikleriniz olmasaydı ve uygulamayı arkadaşlarınızla paylaşmasaydınız, Sunrise böyle müthiş bir uygulama olmayacaktı."

Takım, iOS ve Android uygulamalarını kastederek "Outlook takımı ile yan yana çalışmayı sürdüreceklerini" ve "bu ölçekteki bir uygulama için çalışmaktan dolayı heyecan duyduklarını" da söyledi. Sunrise'ın Outlook'un Windows 10'a yönelik mobil uygulama için şimdiye kadar herhangi bir çalışmasının olmadığı biliniyor. Blog gönderisinden bu konuda bir değişiklik olmayacağı anlaşılıyor.

Takım, uygulamayı mağazalardan kaldırmadan, olduğu gibi bırakmanın kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek sonuçlar doğuracağını düşündüğünden, onu mağazadan çekme kararı vermiş. Yani Sunrise 31 Ağustos'tan sonra çalışmaya devam edecek ancak iOS App Store'dan ve Google Play'den indirilemeyecek.

Okuyucu Yorumları