Microsoft'tan beklenen açıklama geldi!

Microsoft'tan aylardır beklenen açıklama, sonunda resmi olarak geldi... İşte dev değişimin detayları

Beklenen açıklama geldi!

Bilişim devi Microsoft, "One Microsoft" (Tek Microsoft) adı altında kurumsal yapısını değiştiriyor. Yaklaşık bir yıldır kurumsal yapısında köklü değişikliklere gitme hazırlığı içinde olduğu konuşulan Microsoft, nihayet bünyesinde gideceği değişimle ilgili resmi duyuruyu gerçekleştirdi.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer tarafından şirket çalışanlarına gönderilen bir yazı ile duyurulan değişiklikler arasında, işletim sistemi geliştirme ve Xbox yazılımı geliştirmenin aynı departmanda toplanması, Surface tablet ve Xbox dahil olmak üzere, tüm Microsoft donanım ürünleri ile müzik, video ve oyun departmanlarının tek bir yapıda birleştirilmesi gibi değişikliklerin yanı sıra çeşitli pozisyonlara şirket içinden atamalar göze çarpıyor.

Ballmer, şirketin daha verimli ve entegre bir halde ortak hedeflere ilerlemesini sağlayacak yeniden yapılandırma hakkında "yaptığımız büyük bir girişim. Her iş kolu üzerinde etkisi olan ve nasıl çalışacağımızı belirleyen organizyon yapılandırmasına gidiyoruz. Amacımız "Tek Microsoft" yaratmak" diyor. Bunun anlamı ise, Microsoft'un sadece yazılımla anılan bir firma olmaktan çok ürün ve servisleriyle de bilinir hale gelmeyi amaçladığı.

Okuyucu Yorumları