Microsoft'tan "Gigapiksel mucizesi!"

Microsoft'un özel bir sitede yayınladığı bu fotoğraf, boyutuyla görenleri kendine hayran bırakıyor!

Megapiksel de neymiş?

Microsoft'un Photosynth teknolojisi, 2D fotoğrafları birleştirerek etkileyici panoramik fotoğraflar elde edebiliyor. Microsoft şimdi bu teknolojiyi kullanarak Seattle şehrinin 22 Gigapiksel boyutunda panoramik bir fotoğrafını oluşturdu.

22 Megapiksel boyutundaki 2368 fotoğrafı birleştirerek oluşturulan dev panoramik fotoğraf sayesinde, Seattle şehrinin panoramasını 360 derece döndürmek mümkün oluyor.

gigapixelartzoom.com sitesinde yayınlanan fotoğraf için çalışma ekibinin yüksek bir binanın çatısından şehrin fotoğraflarını çektiği anlaşılıyor. Canon dijital SLR ve 400 mm'lik profesyonel lens ile çekilen 2368 fotoğraf için ekip ayrıca Gigapan robotik tripod kullandığı da belirtiliyor. Böylece her fotoğraf için küçük açılarla doğru ayarlamalar yapmak mümkün olmuş.

Microsoft büyük fotoğrafı oluşturmak içinse Photosynth teknolojisini ve Image Composite Editor yazılımını kullanmış. Benzer boyutta fotoğrafları cep telefonları ile elde etmek şimdilik mümkün değil ancak Microsoft elindeki teknolojilerle neler yapılabileceğini göstermek için önemli bir demonstrasyona imza atmış.

Okuyucu Yorumları