Microsoft'un arama motoru beşinci yaşında!

Kendisini ilk olarak 2009 yılında gördüğümüz önemli Microsoft ürünü, şimdi 5. yaşını kutluyor!

O artık 5 yaşında!

Google arama motorunun günümüzdeki en büyük rakiplerinden birisi olan Bing, beşinci yaşını kutluyor. İlk olarak durgun bir arka plan görüntüsü olan, Denali Ulusal Parkı'ndaki Polychrome Geçidi ile karşımıza çıkan arama motoru başlangıçta, içerisinde birkaç farklı kategori ve bir adet de arama çubuğu barındırıyordu.

Geçen beş yılda açıkçası çok da büyük değişiklikler yaşanmadı. Bing internet sayfası olabildiğince sade bırakıldı ve her gün bir yenisi eklenen, muhteşem manzara resimleri ile kullanıcısının karşısına çıktı. Aynı zamanda ilk günkü gibi belirli miktarda kategori ve pek tabi arama çubuğu konseptinden vazgeçilmedi. Her ne kadar bazı makyajlar eklendiyse de temel prensiplerde neredeyse hiçbir değişiklik gözlemlenmedi.

Geçtiğimiz gün itibariyle Bing Blog tarafından, geçtiğimiz beş yılın özetini veren ve tüm gelişmeleri gözler önüne seren bilgiler yayınlandı. 2009 yılında hayata geçirilen, geliştirilmiş internet deneyimi sunan ve aynı zamanda daha detaylı arama yapma kabiliyetine sahip olan Bing'in yapımı ile başlayan sunum, 2010 yılında, Bing'in Facebook ve Twitter ile yaptığı içerik arama ortaklığı ile alabildiğine büyüdü. 2012 itibariyle de çıkılan serüven sonuç verdi ve Bing, sosyal medya siteleri içerisinde yapılan içerik arama sonuçlarını, internet sitelerinde yapılanlarla birleştirmeyi başardı ki bu format günümüzde "three-column format" olarak biliniyor.

Son olarak Bing, 2014 yılında Microsoft'un ses asistanı olan Cortana'nın bel kemiğini oluşturdu. Microsoft yenilikçi fikirler geliştirdiği sürece, öyle görünüyor ki Bing bu yeniliklerden düzenli olarak etkilenecek. Bizler de kendisine iyi ki doğdun diyoruz...

Okuyucu Yorumları