Microsoft'un arşivinden bakın neler çıktı!

1975'te kurulan Microsoft'un arşivindeki ilginç ve garip şeyler, bu videoda ortaya çıktı!

Microsoft arşivinden çıkanlar

38 sene önce kurulan Microsoft gibi büyük bir şirketin bu süre içinde en az birkaç önemli işle tarihe geçtiğini tahmin edebilirsiniz. Bunların yanında yazılım devinin elinden çıkan garip işler de yok değil. Tüm bunlar, Microsoft'un çeşitli belgeleri, yazılımları ve yıllar içinde kullandığı eşyaları, Microsoft'un arşivcisi Amy Stevenson tarafından bir videoda ortaya döküldü.

Microsoft'un Channel 9 web sitesinde yayınladığı 3.5 dakikalık videoda şirketin arşiv odası sunucu Luke Burbank ve Stevenson tarafından gösteriliyor. Stevenson'un gösterdiği ilginç şeyler arasında Bill Gates'in 1980'lerin başlarında kullandığı iskemleler bile var. 1989'da kurulan arşiv, Gates'in Harvard notlarından şirketin Albuquerque ofisinde kullanılan ilk halıya şimdiye kadar 65.000 parça toplamış.

Yukarıda izleyebileceğiniz video ise plastik kurukafalardan sahnede Gates'in önünde gerçek bir kişi tarafından giyilen Clippy kostümüne daha ilginç şeylere odaklanıyor. Microsoft'un deyimiyle arşivdeki "en korkunç" parça ise gerçeğe yakın bir Bill Gates kuklası. Rus kukla sanatçısı tarafından gönderilen bu parça, ne yazık ki videoda görünmüyor.

Okuyucu Yorumları