Microsoft'un üç dev ismi bir arada!

Bill Gates, Steve Ballmer ve yeni CEO Nadella bir araya geldi; ortaya bu ilginç görüntüler çıktı...

Üç dev isim bir arada!

Microsoft'tun kurucu ortaklarından Bill Gates ve Steve Ballmer'ın CEO'luklarından sonra ilk defa şirketin kurucusu olmayan bir yönetici CEO koltuğuna oturdu. Hint asıllı Satya Nadella'nın, Microsoft'u uzun zamandır demir yumrukla yöneten Steve Ballmer'ın perde arkasında döndüğü düşünülen büyük kavgalar sonrasında emekliye ayrılma kararı almasının ardından şirkete yeniden güç kazandıracağı umuluyor.

Ballmer döneminde Vista ve Windows 8 dahil olmak üzere, satışları pek iyi gitmeyen çok sayıda ürün şirketin teknolojideki liderlik pozisyonunu kaybetmesine neden olmuş, akıllı telefonlar ve tabletler konusunda yaklaşan büyük talebi göremeyen Microsoft, Windows Mobile gibi ürünlerine yeterince önem vermeyip onları kendi halinde çürümeye bıraktığı için mobil dünyada kolayca elde edebileceği tahtı Apple ve Google'a kaptırmıştı. Hatta bazılarına göre yok olmamak için çırpınan eski bir dev görünümü vermeye başlamıştı. Bunun üzerine istifa eden Ballmer da, bir iş ortağına göndermek isterken yanlışlıkla tüm Microsoft çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, CEO görevinden emekliye ayrılacağını ve medyanın çok seveceği dramatik bir öyküye sahip, sahnede iyi şov yapan, vitrinde yüzü parlayacak yeni bir CEO aramaya başlamaları gerektiğini yazmıştı.

İşte o, dramatik öyküye sahip sahne yıldızı CEO'nun Satya Nadella olduğu anlaşıldı ve Microsoft'un resmi duyurusunun hemen ardından şirketin kurucusu iki "kanka", Bill ve Steve, dramatik öyküye sahip yeni sahne yıldızı CEO Satya Nadella'yı Microsoft kampüsünün ortasında, tüm çalışanlara tanıttılar. Bir tür şov havasında geçen tanışma merasiminden medyaya yansıyan pozlarda, Microsoft çalışanlarının ellerinde renkli Nokia telefonlarla bu organizasyondan kareleri fotoğrafladıkları da dikkat çekiyordu.

Öyle görünüyor ki, Microsoft'un eski iki liderinin 80'li ve 90'lı yıllarda çok severek rol aldıkları teatral Microsoft tanıtımlarında yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz ve bundan sonra sahnedeki yıldızımız, yeni CEO Satya olacak. Ayrıca kumaş pantolondan asla vazgeçemeyen Bill ve Steve'in aksine Satya'nın neredeyse kot pantolonsuz bir tane fotoğrafı bile olmadığını hatırlatalım. Yeni nesil Microsoft'un nasıl olacağını, bu örnekten bile tahmin edebiliriz.

Okuyucu Yorumları