Microsoft, Windows Phone'a Devam Edecek

Microsoft'tan Joe Belfiore, Windows Phone'a destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Peki, nasıl?

Microsoft'tan Windows Phone atağı!

Microsoft'un Windows Phone bilmecesi devam ediyor. Düşmekte olan rakamlar her ne kadar "Windows Phone işi öldü" şeklinde nitelendirilse de, Microsoft'tan gelen bir açıklama umutları yeniden yeşertmeye yetti. Ancak bu "geri dönüş" pek kolay olmayacak gibi. En azından Microsoft'un raporları bunu gösteriyor.

Gelen raporlara göre Windows Phone'larından 2 yıl önce 1.4 milyar dolar gelir elde eden Microsoft, bu yılın ilk çeyreğinde 5 milyon dolara kadar gerilemiş durumda. Ancak Microsoft'tan Joe Belfiore, Business Insider'a yaptığı konuşmada, Windows'lu akıllı telefonlara sırt çevirmediklerini söyleyerek, Windows Phone'u desteklemeye devam edeceklerini açıkladı. Peki, bu nasıl olacak?

Belfiore, Microsoft'un Windows telefonlarına yönelik desteğini vurgularken, bu desteği neye benzeyeceği hala belli değil. Ancak Windows Mobile işletim sisteminin iOS ve Android işletim sistemleriyle çapraz platform çalışmaları sürerken, öte yandan farklı markalar altında da Windows Phone modelleri görebiliriz.

Öte yandan bu gelişme, geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Microsoft SEO'su Satya Nadella'nın sözlerini akıllara getiriyor. Nadella, "eminim daha fazla telefon yapacağız, ancak bunlar bugünkü telefonlara benzemiyorlar," demişti.

Okuyucu Yorumları