Microsoft Work Assistant üzerinde çalışıyor

Microsoft, Cortana'nın yanına bir sanal asistan daha ekliyor. İşte Work Assistant'tan ilk görüntüler

Cortana'ya arkadaş geliyor!

Microsoft, Cortana'nın ardından Work Assistant adında bir başka kişisel yardımcı üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellik hakkındaki detaylar henüz oldukça belirsiz. Ancak içimizden bir ses, Work Assistant'ın Bill Gates'in geçen günlerde bahsettiği Personal Agent projesiyle ilgisi olabileceğini söylüyor.

Şu an Microsoft içerisindekilerin kullanabildiği, beta aşamasındaki Work Assistant'ın 2MB boyutunda olduğu ve Windows Phone 8.1 ile çalıştığı bilgisi veriliyor. Uygulamanın istediği izinler arasında randevular, kişiler, internet ve mikrofon var. Bir söylentiye göre Work Assistant, Office 2016'nın yeni dokunmatikler için optimize edilmiş sürümüyle daha sıkı bağlantılar kurarak Cortana'nın Windows Phone'daki işlevlerini geliştirecek.

WindowsBlogItalia'nın sızdırdığı ekran görüntülerine ve bilgilere yakından baktığımızda, uygulamanın sesli komutlar alabileceği, "geri dönüp istediklerini bulmanıza ve önem verdiğiniz şeyleri bulmanıza" yarayacağı anlaşılıyor.

Microsoft Work Assistant üzerinde çalışıyor

Work Assistant'tan daha fazla görüntü, haberimizin ikinci sayfasında.

Personal Agent ile ilgisi olabilir

Personal Agent ile ilgisi olabilir

Bir başka olasılık ise yeni özelliğin Bill Gates'in geçtiğimiz günlerde Reddit'teki bir AMA oturumunda bahsettiği Personal Agent ile ilişkisi. Gates, Personal agent'in bizleri uygulamaları her seferinde arayıp bulma sorunundan kurtarabileceğini ve tüm cihazlarda çalışacağını söylemişti.

Microsoft Work Assistant üzerinde çalışıyor

İki proje hakkındaki bilgiler de kısıtlı olduğundan, aralarında bağlantı olup olmadığını kesin olarak söylemek şimdilik zor.

Okuyucu Yorumları