Microsoft, Xbox One ile dibe vurdu!

Microsoft, Japonya'da 1 hafta içerisinde satabildiği Xbox One sayısı ile adeta dibe vurdu!

Microsoft, dibe vurdu!

Haberin başlığı içeriğin güncelliği hakkında kafalarda soru işaretleri oluşturabilir. Zira, geçtiğimiz yıl 8-14 Haziran haftasında Microsoft'un, yine Japonya'da yalnızca 100 adet Xbox One sattığı ortaya çıkmıştı. Bu rakam, Microsoft için dip noktayı ifade ediyordu. Aynı dönemde PlayStation 4'ün Japonya'daki satış rakamı ise 11.800 olarak belirlenmişti.

Öyle görünüyor ki Microsoft için işler, en azından Japonya'daki oyun konsolu satışı açısından, aradan geçen zamana rağmen pek de iyiye gitmiyor. Daha önce Haziran'daki bu verileri de duyuran Media Create, Japon oyun sitesi 4Gamer.net aracılığıyla en son satış rakamlarını paylaştı. Sonuçlar Japonya'daki Xbox One satışlarının yine sıkıntılı bir tablo oluşturduğuna işaret ediyor.

Rakamlar, 11-17 Ocak haftasında Microsoft'un Japonya'da yalnızca 99 adet Xbox sattığını, Sony'nin ise PlayStation 4 konsolu açısından evinde 25.592 adet gibi etkileyici bir sonuç elde ettiğini gösteriyor. 10 Ocak'ta sona eren bir önceki hafta boyunca ise 36 bini aşkın PS4 satışına karşın Xbox One'ın ancak 293 adet satış gerçekleştirebildiği görülüyor. Yani 99 adetle Microsoft, yeni dip noktasını da görmüş oldu.

Bu veriler ışığında, Microsoft'un geçen yıla göre yerinde saydığını söylemek mümkün. Microsoft Japonya'nın başındaki isim Takuya Hirano, Temmuz ayında yaptığı açıklamada firmanın Japonya pazarından çekilme gibi bir planlarının olmadığını belirtmişti. Bu yeni tablonun Microsoft'un fikrini değiştirip değiştirmeyeceğini ise bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları