Microsoft yeni kararını resmi olarak açıkladı

Son dönemde interneti de fazlasıyla işgal eden bu paylaşımlar, Microsoft'un gazabına uğruyor!

Microsoft harekete geçti!

Son dönemde artan terörist eylemler, elbette interneti de etkiliyor ve paylaşılan bilgiler arasında terörizm destekli paylaşımlar da yer alıyor. Konuyla ilgili yanlı olmayan kullanıcıları da içine çeken bu paylaşımlar noktasında teknoloji devi Microsoft, bu konuda özel bir çalışma yapmaya karar verdi ve bu neticede servislerini temizleme kararı aldı. Xbox Live, Outlook tüketici sürümü ve doküman paylaşım hizmeti Docs içinde birtakım düzenlemelere gideceğini açıklayan Microsoft, bunu nasıl yapacağı bilgisini de paylaştı.

Microsoft, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Yaptırımlar Listesi'nde yer alan şiddet grafiklerini, şiddet eylemlerini ve terörist grup ile organizasyonlarının her tür paylaşımını terörist içerik olarak tanımlayarak paylaşılmasını engelleyecek. Öte yandan kullanıcılara bu tür içerikleri şikayet edebilmeleri için bir sayfa da hazırlayan Microsoft, arama motoru Bing'i de bu içeriklerden temizleyecek.

Arama motoru içindeki bu tür içeriklere giden bağlantıları ortadan kaldıracak olan Microsoft, böylece terör yanlısı bilgilere ulaşımı engelleyecekken, doğru bilgiye erişmek isteyen kullanıcıların hakkını savunacak.

Okuyucu Yorumları