Microsoft yine Windows 10'la kızdırdı!

Gelen şikayetlere bakılırsa Microsoft, Windows 10'u yaymak için kendi sözlerini bile çiğnedi!

Windows 10 yine kızdırdı!

Microsoft'un Windows kullanan herkesi Windows 10'lu yapma hedefine ulaşmak için takındığı sert tavır, sistem yöneticilerini yine sinirlendirdi. Bilgisayarlarının "Windows 10'u Alın", diğer adıyla GWX uygulamasını ekrana getirdiğini gören sistem yöneticileri, bu kötü sürprizle çileden çıktı.

Şikayet, domain'e oturum açmış olan bilgisayarlarında Windows 10 güncellemesini engelleyen sistem yöneticilerinden geliyor. Görev çubuğunda görünen GWX simgesine tıklayan kullanıcılar, yukarıdaki ekranı gördüler. Ekran, "Sistem yöneticiniz bu PC'deki yükseltmeleri engelledi" biçiminde genel bir mesaj gösterse de asıl sorun, burada değil.

Microsoft daha önce yaptığı bir duyuruda iş yerlerinde Windows 10'u yükseltmeye yönelik bir tanıtım kampanyası düzenleyeceğini söylemişti. Endişe veren durum ise böyle bir mesajı göstermeyeceğini söyleyenin, Microsoft'un ta kendisi olması.

Firma, iş pazarındaki tanıtım kampanyasını ilk duyurduğunda, domain'e katılan PC'lerin sadece WSUS veya System Center Configuration Manager tarafından yönetilmediği durumlarda bu tür mesajları göreceğini söylemişti. Ancak bazı sistem yöneticileri, WSUS'u kullanan PC'lerde bu mesajlarla karşılaştıklarını söylüyorlar.

Bazı iddialara göre kayıt defterinde yapılacak bir değişiklik veya KB3035583 yamasını kaldırmak, GWX simgesini kaldırmaya yetiyor; ancak her defasında kesin sonuç alınmadığı anlaşılıyor. Kesin olan bir şey varsa o da Microsoft'un Windows 10'u daha fazla bilgisayara sokmaya çalışırken, onu kullanmak istemeyenleri baskı altına alarak, can sıkmaya devam edeceği.

Okuyucu Yorumları