Microsoft'tan Android için önemi açıklama!

Eğer eski bir Android'li cihaza sahipseniz, 31 Temmuz'dan sonra bu uygulamaya veda edeceksiniz!

Eski Android'lere kötü haber!

Yazılım devi Microsoft, 31 Temmuz itibariyle eski Android cihazlar için Outlook.com uygulama desteğini sona erdirecek. Şirket geçtiğimiz Ocak ayında Outlook uygulamasının yeniden tasarlanmış bir sürümünü Android ve iOS için kullanıma sunmuştu.

İki ayrı Outlook sürümünün gereksiz oluğunu düşünen Microsoft, kullanıcıları e-posta ile bilgilendirerek, 31 Temmuz itibariyle eski uygulamaya destek verilmeyeceğini bildirmeye başladı.

Yeni nesil Outlook Android uygulaması yalnızca Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve üzeri sürümleri destekliyor. Uygulama eski Android sürümü yüklü cihazlarda çalıştırılınca ise;
"Artık tarayıcınız üzerinden www.outlook.com adresine bağlanarak e-posta almaya devam edebilirsiniz. Ayrıca @outlook.com uzantılı mail adresinizi cihazınızın e-posta uygulamasına da ekleyebilirsiniz" şeklinde bir bilgilendirme ile kaşılaşılacak.

Google'ın son resmi verilerine bakıldığında global Android kullanıcılarının sadece yüzde 6'sından daha az bir kesimi Android 4.0'dan önceki sürümleri kullanıyor.

Okuyucu Yorumları