Microsoft'tan Apple'ın iMessage'ına Yanıt Geliyor!

Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesi ile birlikte, Apple'ın iMessage uygulamasına çok sağlam bir karşılık vermeye hazırlanıyor!

Microsoft'un iMessage'a yanıtı!

Surface modelleriyle Apple'ın MacBook Pro'sunun en önemli rakiplerinden biri olan Microsoft, Cupertinolu firmayla olan rekabeti daha da kızıştırıyor. Microsoft, Windows 10 Creators Update için 2017'nin bahar döneminde kullanımda olacak yeni masaüstü mesajlaşma özelliklerini görücüye çıkardı. Firma bu özelliklerle birlikte yeni Windows güncellemesi üzerinden Apple'ın iMessage özelliğini hedef alıyor.

Microsoft'un geçtiğimiz Çarşamba günü tanıttığı Windows 10 Creators Update'te yer alacak olan bu özellik kullanıcıların masaüstünden başkalarıyla mesajlaşmalarını sağlayacak. "My People" adı verilen özellikle birlikte en çok iletişim kurduğunuz kişileri seçtiğinizde onların fotoğrafı masaüstü ekranın en altında belirecek. New York'taki Windows etkinliğinde konuşan Microsoft program yöneticisi Allison O'Mahoney tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar seçtikleri kişiye istedikleri içeriği sürükleyebilecek, isteğe bağlı bir mesaj ekleyebilecek ve bir dosya eklemek için ayrı bir uygulama açmadan gerekli bilgiyi gönderebilecekler.

Bu yeni Windows 10 güncellemesi ayrıca kullanıcılara; masaüstünüzdeki favorilerinizin üzerinde görünecek canlı aksiyon emoji'leri de gönderip alma olanağı sunacak. Windows 10 Creators Update'le birlikte e-postalar, Windows ve Android telefonlardan gelen SMS mesajları ve favori kişilerinizden gelen Skype aramaları özel mesajlar şeklinde doğrudan masaüstünüzde görünecek.

Bu doğrultuda masaüstünden telefona ve yine telefondan masaüstüne mesaj gönderip alma özelliğini, Microsoft'un Apple'ın iMessage'ına verdiği cevap olarak da değerlendirebiliriz.

Okuyucu Yorumları