Microsoft'tan beklenmeyen Nokia kararı!

Microsoft, Nokia markalı telefonlardan geriye kalan son izi de siliyor!

Beklenmeyen Nokia kararı!

Nokia'yı bünyesine katarak akıllı telefon pazarında etkili bir oyuncu haline gelmeyi hedefleyen Microsoft, sürpriz bir karara imza atabilir. Akıllı telefonlarında, yani Lumia serisinde Microsoft markasını kullanan şirket, "akılsız" telefonları ise halen Nokia markasıyla piyasaya sürüyordu. VTECH'te yer alan habere göre, firma normalde 2024'e kadar lisans haklarını elinde bulundurduğu Nokia markasını, dolayısıyla da akıllı telefonlar dışında kalan telefonların haklarını Foxconn'a devretmeye hazırlanıyor.

Nokia'nın Cihazlar ve Hizmetler birimini satın alma sürecini Nisan 2014'te tamamlayan Microsoft, Kasım 2014'te de ilk Microsoft Lumia cihazı Lumia 535'i piyasaya sürmüştü.

Kasım 2014'ten Mart 2015'e kadar devam eden zaman diliminde firma yalnızca düşük bütçeli Lumia modellerini görücüye çıkardı. Bunun ardından Ekim 2015'te Windows 10 Mobile'la çalışan üç Lumia modeli; Lumia 550, 950 ve 950 XL'i tanıtan firma Şubat 2016'da da en son Lumia olarak lanse ettiği Lumia 650'yi duyurdu. Bu süreçte Nokia markasıyla pek çok telefonu da piyasaya süren şirket, görünüşe göre artık sadece Lumia ile anılacak...

Okuyucu Yorumları