Microsoft'tan nefret söylemine karşı önemli hamle!

Microsoft, yeni web sitesi ile internet kullanıcılarına, kendilerini rahatsız eden her şeyi ihbar etme fırsatı sunuyor!

Microsoft da savaşı başlattı!

Yazılım devi Microsoft, nefret söylemine karşı harekete geçme kararı aldı. Bundan böyle Xbox Live, Docs.com, OneDrive, Outlook, Skype ve Sway gibi platformlar üzerinde size bir tür nefret söylemi gibi gelen ifadeleri kullanan kişileri doğrudan Microsoft'a bildirmeniz mümkün olacak.

Sadece bu tarz şikayetler için bir web sitesi açan firma daha önce de benzer bir biçimde terörist yayınların rapor edilebileceği bir portal açmıştı. Yapılan duyuruda nefret söylemleriyle olan mücadele için açılan bu yeni web sitesinin yaş, sakatlık, cinsiyet, ulusal ya da etnik köken, ırk, din, cinsel yönelim ya da cinsel kimlik gibi şeyler üzerinde temellenen şiddete özendiren ya da nefreti körükleyen içeriklerin şikayetine odaklanacağı belirtiliyor.

Microsoft; Facebook, Twitter ve YouTube'la birlikte Avrupa Komisyonu'nun çevrimiçi tacize karşı yürüttüğü kampanyaya imza atan firmalardan biriydi. Microsoft'un bu doğrultuda açtığı web sitesi ise yalnızca Avrupa Birliği'nden değil dünyanın her yerinden gelen raporlara açık olacak.

Okuyucu Yorumları