Microsoft'tan Xbox One için sürpriz emülatör kararı!

Microsoft'un Xbox One için aldığı sürpriz emülatör kararı, en büyük rakiplerinden birini fena halde kızdırabilir!

Xbox One'a emülatör sürprizi!

Microsoft herkesi şaşırtarak, Xbox One için eski NES oyunlarını çalıştırabilen bir emülatöre izin verdi. Nesbox adlı yapımcı firmanın geliştirdiği bağımsız uygulama Universal Emulator, Microsoft tarafından Xbox One için onaylandı. Emülatör NES; Super Nintendo, Sega Genesis, Game Boy Color ve Game Boy Advanced oyunlarını çalıştırabiliyor.

Nesbox'un emülatörü uzun süredir Windows telefonları ve bilgisayarlar için ulaşılabilir durumdaydı. Ancak Microsoft'un, Xbox'ın rakibi olan Nintendo'nun oyunlarını çalıştırabilen bir emülatöre kendi konsolunda izin vermesi Microsoft ve Nintendo'nun arasında tartışmaya sebep olabilir; hatta bu tartışma şimdiden yaşanıyor bile olabilir. Aira Nesbox yetkililerinin açıklamasına göre emülatör uygulamasının yayına girmesi gecikmiş durumda. Bunun sebebi Nintendo'yla Microsoft'un arasında çıkmış bir yasal süreç olabilir ya da Microsoft çalışanları biraz rahat davranıyor...

Durum hakkında henüz Nintendo veya Microsoft yetkilileri bir açıklama yapmadı. Bir gelişme olursa haberi bizden alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları