Microsoft'tan yeni bir belgeleme çözümü!

Yazılım devi, belgeleme hizmetlerini artık bu site üzerinden sunacak!

Microsoft'tan yeni site!

Yazılım devi Microsoft, yüzlerce geliştirici ve IT uzmanıyla yaptığı görüşmelerden ve UserVoice üzerinden aldığı geri bildirimlerden sonra nihayet yeni bir belgeleme hizmetine ihtiyaç duyduğuna karar verdi. Firmadan yapılan açıklamaya göre bu alandaki mevcut hizmetler TechNet ve MSDN'in 10-15 yıllık kırılgan kod tabanları ve arkaik yayın ve dağıtım sistemleri bulut üzerinde çalışmak için yeterince uygun bir tasarıma sahip değil.

Firma bu doğrultuda docs.microsoft.com adlı yeni bir site üzerinden, belgeleme alanında yeni bir başlangıç yapmayı planlıyor. Söz konusu yeni site kullanıcılara daha kolay bir okunurluk ve içerik genişliğini de daha etkin bir biçimde ayarlama olanağı sunuyor. Microsoft, bu sayede kullanıcıların okuma hızını ve kavrayışlarını da arttırmayı hedefliyor.

Bu yeni hizmet ayrıca tahmini okuma sürelerini de gösterecek. Firma ayrıca makalelerin uzunluğunu da kısaltmayı hedefliyor. Yeni sitenin en önemli avantajlarından birisi de duyarlı ve kullanıcıya cevap veren tasarım anlayışı.

Okuyucu Yorumları