Microsoft'tan yeni Holoportation teknolojisi!

Microsoft, geliştirdiği Holoportation teknolojisi sayesinde "ışınlanma" hayalini gerçeğe yaklaştırdı

Bu teknoloji, "ışınlıyor"

Işınlanma henüz bilim-kurgudan öteye gidemese de Microsoft, uzaktaki bir kişinin sizinle aynı odadaymış gibi iletişim kurmasını sağlayan "holoportation"ı ortaya çıkardı.

Microsoft'un artırılmış gerçeklik cihazı Hololens'ten faydalanan proje, özel bir kamera sistemine ihtiyaç duyuyor. Microsoft, kamera sisteminin detaylarını paylaşmıyor ancak karşınızdaki kişiyi gerçek zamanlı olarak, sizinle aynı odadaymış gibi görebiliyor, işitebiliyor ve onunla "etkileşimde" bulunabiliyorsunuz. Elbette fiziksel olarak dokunma hissinden yoksunsunuz ve dahası, şu anki HoloLens teknolojisi, diğer kişinin hologramının görüş alanınızın tam ortasında çıkmasına izin veriyor. Bu yüzden karşınızdaki kişi, koltuğunuzun içinde yüzüyor gibi görünebiliyor.

Yine de videoyu izlediğinizde etkilenmemeniz mümkün değil. Bu teknoloji yakın gelecekte belki de 2 boyutlu videolu sohbetlerin yerini alacak... Elbette HoloLens'in halen geliştirilme aşamasında olduğunu ve geliştirici kitinin 3.000 dolara satıldığını unutmamakta fayda var. Yani teknoloji gerçeğe dönüşse bile birkaç sene beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları