Microsoft'tan yeni lisans aktivasyon aracı

Microsoft'tan, Windows 10'un lisansını tekrar etkinleştirme işlemini kolaylaştıracak özel bir araç!

Windows 10'a yeni araç!

Windows 10'un yıldönümünde yayınlanacak Anniversary Update için son hazırlıklarını yapan Microsoft, lisans aktivasyon sorunlarını gidermeye yönelik yeni aracını ortaya çıkardı.

Microsoft, kullanıcıların Windows'u lisanslı olarak kullanıp kullanmadıklarını algılamaya yönelik karmaşık bir sistem kullanıyor. Ancak sistem her zaman kusursuz çalışmayabiliyor ve lisanslı kullanıcılara uyarılar gösterebiliyor. Yeni Activation Troubleshooter aracı, bu konuda size yardımcı olmayı amaçlıyor. Araç, donanım değişikliğinin ardından Windows'u tekrar etkinleştirmeyi kolaylaştırmak istiyor. Şu an Insider programında Fast halkasında sunulan aracın Anniversary Update ile geleceğine dair herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, gelme olasılığı yüksek.

Microsoft, aynı lisansla yapılabilecek aktivasyon sayısının bir sınırı olduğunu söylüyor, ancak sınırın kaç olduğunu açıklamıyor. Aracın Windows 10'u cihazlarına baştan yükleyen kullanıcılara da doğru sürümü seçmekte yardımcı olacağı söyleniyor. Windows 10 Temmuz sonundan itibaren ücretsiz bir yükseltme olmayacağından, yeni araç, kullanıcıları Windows 10'da tutmakta önemli bir rol oynayacak.

Okuyucu Yorumları