Microsoft'tan Yeni Surface Book i7 ve Surface Studio

Microsoft, yeni Surface Book i7 ve sıra dışı dev Surface Studio'yu resmi olarak tanıttı!

Beklenen yeni Surface'ler geldi!

Windows 10'un ikinci büyük güncellemesini bugün duyuran Microsoft, New York etkinliğinin devamında yeni Surface cihazlarını da gün yüzüne çıkardı.

Yeni i7 işlemcili Surface Book, Microsoft'a göre kullanıcılardan sıkça gelen güç talebini karşılıyor. Surface bölümünün lideri Panos Panay, Surface Book'un i7 sürümünün içten dışa yeniden tasarlandığını ve daha yüksek bir performans sunduğunu söylüyor. Grafik performansını iki katına çıkarmayı başardıklarını söyleyen Panay, yüzde 30 daha iyi pil ömrüyle kullanıcılardan gelen bir başka talebi yerine getirdiklerini belirtti.

Yenilenen laptop, bugünden itibaren 2.399 dolardan ön siparişe sunulmaya başlanıyor. Cihazın dağıtımı ise Kasım'da başlayacak.

Surface Studio: 28 inç'lik bir All-In-One

Surface Studio: 28 inç'lik bir All-In-One

Microsoft'un bugünkü önemli donanım tanıtımlarından ikincisi, Surface Studio oldu.

Şimdiye kadarki en ince LCD ekranlı bilgisayar olduğu iddia edilen Surface Studio, renk gamını gerçek zamanlı değiştirebiliyor. Microsoft'a göre bu, Surface Studio'yu tasarımcı ve içerik oluşturucular için ideal bir makine haline getiriyor. Bir başka özellik olan True Scale, nesnelerin ekranda gerçek hayattakiyle aynı boyutta görünmesini sağlıyor.

Windows Hello desteği ile yüzünüzü kullanarak oturum açmanıza izin veren Surface Studio, Microsoft'a göre "masanızı bir stüdyoya dönüştürüyor". Cihazın üzerindeki güçlü menteşe, aynı zamanda ekranı istediğiniz açıda ayarlamanızı sağlayacak kadar esnek. Surface Studio'da Surface Pen desteği bulunduğundan, ekranı istediğiniz gibi ayarlayabilmeniz kilit önem taşıyor.

Microsoft'tan Yeni Surface Book i7 ve Surface Studio

Surface Studio'nun öne çıkan özellikleri arasında şunlar var:

  • 28 inç PixelSense dokunmatik ekran, 3:2 ekran oranı
  • Dört çekirdeğe kadar Intel Core i7 işlemci (Skylake)
  • 32GB'a kadar RAM
  • 2TB'a kadar "rapid hybrid drive"
  • Nvidia GeForce GTX 980M grafikler
  • HD webcam
  • SD kart slotu
  • Ethernet portu
  • 4 USB 3.0 portu
  • Dolby Audio Premium özellikli Stereo hoparlörler

Microsoft'tan Yeni Surface Book i7 ve Surface Studio

Cihazın en heyecan verici ve bir o kadar ayırt edici özelliği ise "yaratıcı süreç için yeni bir araç olan" Surface Dial. Dial üzerine bastığınızda ekranda dairesel bir menü görünüyor. Düğmeyi çevirerek farklı işlevlere ulaşabiliyorsunuz. Daha ilginci, Surface Dial'ı ekranın üzerinde, ekranla etkileşimde bulunmak üzere de kullanabiliyorsunuz.

Bugün ön siparişe sunulan Surface Studio'nun fiyatı, seçeceğiniz konfigürasyona göre 2.999 dolar ile 4.199 dolar arasında değişiyor. Cihaz 15 Aralık'ta piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları