Microsoft'u sevindiren Windows 10 haberi!

Windows 10 kullanıcı sayısında, çok yakında büyük bir sıçrayış görürseniz şaşırmayın!

Windows 10'a büyük doping!

Bu yılın erken dönemlerinde Microsoft, Windows 10 ile çalışan cihaz sayısını açıklamıştı ve geçtiğimiz Temmuz ayında yayınlanan işletim sisteminin 200 milyonu geçtiği söylenmişti. O sırada firma, 22 milyon olan kurumsal kullanıcıların "yüzde 76'dan fazlasının aktif Windows 10 pilotları" olduğunu söylemekteydi.

Bugün ise Windows 10'un kurumsal kullanım sayısı, ABD Savunma Bakanlığı'nın yeni işletim sistemine geçmesi ile beraber ciddi bir artış yaşadı. Bakanlığın şu anda Microsoft işletim sistemlerini kullanan bütün bölümleri, önümüzdeki 12 ay içerisinde Windows 10'a geçiş yapacak. Böylelikle sadece Windows 10 kullanımı artmayacak, 4 milyonun üzerinde cihaz da güncellenmiş olacak. Ayrıca Microsoft, bu açıklamanın yanı sıra dört Surface cihazının bakanlık kullanımı için sertifika aldığını da duyurdu.

Bakanlık görevlisi Terry Halvorsen, bu değişimin siber güvenliği geliştirmek, IT masrafını azaltmak ve IT işletim çevresini standartlaştırmak için önemli olduğunu söylüyor. Microsoft ise, bakanlığın bu devasa ve hızlı değişimin, Windows 10 için önemli bir güven oyu olduğunu belirtiyor...

Okuyucu Yorumları