Microsoft'un Android launcher'ı hazır!

Microsoft'un Android için geliştirdiği uygulamalara, şimdi de yeni bir launcher eklendi!

Microsoft'un launcher'ı hazır

Microsoft'un Garage bölümünün bir Android launcher'ı üzerinde çalıştığı, birkaç ay önce ortaya çıkmıştı. Arrow Launcher olarak bilinen uygulama, sonunda kapalı beta olmaktan çıktı ve Google Play üzerinden indirmeye sunuldu.

Microsoft, Android'in açık yapısını kullanarak ve bu tür uygulamalar geliştirerek çok sayıda kullanıcıya ulaşma ve Android hakkında tecrübe kazanma fırsatı buluyor. Microsoft dışında firmalarında kendi launcher'lar bulunuyor; Yahoo'nun Aviate laucher'ı ve Nokia'nın geliştirdiği Z launcher gibi.

Ancak Arrow'un tek özelliği, yüklü uygulamaları listelemek değil. Sıkça kullandığınız uygulamalara ve kişilere kolayca erişmenizi sağlayan launcher, giriş ekranlarına parmağınızı sürerek not almanıza olanak tanıyor. Giriş ekranındaki standart uygulama dock'unu yukarı sürüklediğinizde ise ek kısayollara ve ayarlara ulaşıyorsunuz. Launcher, kişiselleştirme için üçüncü parti simge paketlerini de destekliyor.

Şu an sadece İngilizce ve Çince dillerini destekleyen uygulama, Android kullanıcıları tarafından Play Store'dan yüklenebiliyor.

Google Pİay bağlantısı: Arrow Launcher

Okuyucu Yorumları