Microsoft'un Telefon Hayalleri Suya Düştü!

Microsoft'un telefon bölümünün yaşadığı düşüş, son rakamlara göre inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda!

Microsoft'a büyük telefon şoku!

Geçtiğimiz gün 2016'nın son çeyreğine dair güncel gelir verilerini açıklayan Microsoft'un birçok birimi açısından oldukça başarılı sonuçlar elde ettiği görülüyor. Firmanın Surface cihazlardan elde ettiği gelirlerde bir artış söz konusu, bulut biriminde de dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor ve Office tarafında önemli büyümeler kaydedilmiş durumda. Diğer yandan tablo bütünüyle toz pembe değil; zira firmanın oyunlardan elde ettiği gelirde ufak da olsa bir düşüş yaşanıyor ve belki de sürpriz olmayan biçimde telefon tarafında da önemli düşüşler söz konusu.

Firma 2016'nın son çeyreğinde ne kadar telefon sattığına dair kesin bir rakam paylaşmasa da mobil donanım biriminin elde ettiği gelirlere dair bazı verileri ifşa etti. Firmadan yapılan açıklamaya göre "satılan telefon miktarında yaşanan azalmaya bağlı olarak telefonlardan elde edilen gelir 799 milyon dolarlık ya da diğer bir ifadeyle yüzde 72'lik bir düşüş gösterdi."

Microsoft, 2015 mali yılının ilk çeyreğinde elde ettiği toplam gelirlerde telefon biriminin elde ettiği gelir 2.6 milyar doları geçmişti. 2016 mali yılının ilk çeyreğinde ise firma bir önceki yıla göre aynı birimde 1.5 milyar dolarlık yani yüzde 58'lik bir düşüş yaşadı ve elde edilen gelir yüzde 1.1 milyar dolara kadar geriledi.

Firmanın geçtiğimiz çeyrekte telefon biriminde yaşamaya devam ettiği düşüş bu birimden elde edilen gelirin 300 milyon dolara kadar gerilediği anlamına geliyor. Microsoft tarafından yeni bir açıklamada ise firmanın Windows 10 Mobile programına bağlı kalmaya devam edeceği ve bu süreçte partnerleri tarafından üretilen cihazlara odaklanacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları