Microsoft'un yeni Windows 10 yayma taktiği

Microsoft'un Windows 10'u yaymak için izlediği yeni taktik: Sizi Windows 7 ile korkutmak!

"Windows 7'den vazgeçin"

Microsoft, Windows 10'u yayabilmek için bu sefer Windows 7'li PC'leri gözüne kestirdi. Firmadan bir yönetici, Windows 7'nin güvenlik riskine yol açabileceğini söyledi.

Microsoft'un pazarlama müdürü Chris Capossela, Windows 7 kullananlara gelecekteki uyumluluk sorunlarını ve potansiyel güvenlik risklerini göze almalarını tavsiye ediyor. Caposella, kullanıcıların "virüs ve güvenlik sorunları" nedeniyle risk altında bulunduğunu söylüyor. Fallout 4'ün eski makinelerde çalışmadığını örnek gösteren yöneticiye göre Windows 7, gelecekte donanım ve oyunlarla ilgili uyumsuzluk sorunları da çıkarabilir.

Ancak Forbes'in makalesinde de bahsedildiği üzere Fallout 4'ün eski PC'de çalışmamasının eski işletim sistemiyle herhangi bir ilgisi yok. Güvenlik konusunda ise Windows 7'nin ana destek süresi bitmiş olsa da, uzatılmış destek süresi Ocak 2020'de sona erecek. Yani işletim sistemi, 4 sene daha Microsoft'un desteğini alacak.

Microsoft, Windows 10'u yaymak için daha önce de tartışmalı yollara başvurmuştu. Bu seferki taktikte ise kullanıcıları korkutma ön planda görünüyor. Ancak bizce Microsoft'un Windows 10'a odaklanıp onu daha çekici bir işletim sistemi haline getirmesi ve gizlilik endişelerini cevaplandırması, daha doğru bir yol olacaktır.

Okuyucu Yorumları