MinecraftEdu artık Microsoft'un!

Microsoft, onbinlerce kullanıcısı olan bu popüler oyunu yenileyip, tekrar piyasaya sürecek!

Popüler oyun Microsoft'un!

Microsoft, Minecraft'ın okullarda kullanılmak üzere modifiye edilmiş sürümü MinecraftEdu'yu satın aldı. Firma yeni oyununu "Minecraft Education Edition" adı altında yaz aylarında tekrar piyasaya sürecek.

TeacherGaming'in geliştirdiği MinecraftEdu, öğretmenlere öğrencilerinin önlerindeki oyunları yönetmeye yönelik çeşitli araçlar sunuyor. Oyunu kullanarak verilebilen dersler, matematikten yabancı dillere geniş bir yelpazeye sahip. Microsoft'un yayınlayacağı yeni Minecraft Education Edition ise mevcut oyunun temel özelliklerini korurken, bir dizi yeni işlev sunacak. Bu yeni işlevlerin hangileri olacağı şimdilik açıklanmasa da TeacherGaming, iki oyun arasındaki farklılıkları sıralayan bir sıkça sorulan sorular sayfası hazırladı.

Microsoft, MinecraftEdu'nun yeni sürüm çıkana kadar normal biçimde hizmet vermeye devam edeceğini söylüyor. Yeni sürüm hazır olduğunda mevcut kullanıcılar, Minecraft Education Edition'ı bir sene için bedava kullanabilecekler.

MinecraftEdu, 45'in üzerinde ülkede, 10.000'den fazla okulda, ana okulu öğrencilerinden üniversite öğrencilerine çok sayıda kullanıcıya sahip. Microsoft'un Minecraft Education Edition'ı için beta test süreci ise Nisan'da başlayacak.

Okuyucu Yorumları