Minecraft'ı yasaklıyoruz!

Tüm dünyada popüler olan Minecraft'ın şiddet içerdiğini tespit ettik, dikkatleri üzerimize çektik!

Minecraft'ı yasaklıyoruz!

Popüler oyun Minecraft'a ülkemizden gelen yasak talebi, yabancı basının da ilgisini üzerine çekti.

Yaklaşık bir aydır süren incelemeler sonucunda Minecraft'ın çocukları şiddete teşvik ettiğine karar verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, raporu hukuki sürecin başlatılması talebiyle Hukuk Müşavirliği'ne göndermiş bulunuyor. Bu aşamadan sonra oyunun yasaklanması için mahkemenin vereceği karar yeterli olacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, geçtiğimiz ay kendisine yöneltilen "Minecraft, karakterleri öldürenlere puan vererek agresifliğe teşvik mi ediyor?" şeklindeki bir soruya "oyunu inceleyeceğiz ve şiddet unsurlarının olup olmadığını belirleyeceğiz" cevabını vermişti. Bugün açıklanan inceleme sonuçlarındaysa Minecraft hakkında şu sözler yer aldı:

"Oyunda ev, arazi ve köprü yapmaya izin verildiği için çocukları yaratıcılığa teşvik ettiği söylenebilir. Ancak bu yapıları korumak için yaratıkların öldürülmesi gerekiyor. Kısacası, oyun şiddeti temel almaktadır."

Rapordaki diğer detaylar arasında oyunun çocukları sosyal anlamda izole edebileceği, çocukların oyun içi satın almaları gerçek hayatla karıştırabileceği ve hayvanlara işkence edebileceği bulunuyor. Minecraft'ın yasaklanmasına yönelik girişimlerimiz, yabancı basının da ilgisini üzerine çekti ve farklı kaynaklar, konuyla ilgili haberlere yer verdiler.

Oyuna "erişimin engellenmesi" için mahkeme kararı gerektiği için, şimdilik bekleyiş sürüyor. Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye'de de popüler bir oyun olan Minecraft'ın kaderi bakalım nasıl olacak.

Okuyucu Yorumları