Mitsubishi'den iç mekan GPS çözümü...

Telefonunuz iç mekanlarda konumunuzu muhtemelen iyi belirleyemiyor. İşte bunun için bir çözüm yolda!

GPS "çekmeme" sorununa çözüm!

GPS başarısız olduğu zamanlarda kapalı alanlarda insanları bulmak için pek çok farklı çalışma yapılmıştı ancak bu çalışmaların genellikle ayrıntıda gizli bir yanları bulunuyor. Örneğin tek başına WiFi kullanmak, isabetli bir bulma işlemi sağlayamazken, çok sayıda vericiyi konumlandırmak da pek işlevsel bir şey olmuyor. Ancak görünene göre Mitsubishi'nin bu sorunlar için bir çözümü var: İki tekniği aynı anda kullanmak.

Firmanın yeni geliştirdiği bir yaklaşım, sesin WiFi erişim noktasına ulaşmak için geçirdiği zamanı hesaplayarak konumunuzu buluyor. Bu yeni yöntem sadece 1 metre hata payına sahip ve sadece üç "sıcak bölge" (hotspot) ile çalışabiliyor.

Tahmin edilebileceği gibi, otomobil devi Mitsubishi bu sistemi öncelikli olarak otoparklarda yardımcı olabilecek bir sistem olarak görmekte. Ses-artı-WiFi yaklaşımı, siz bir otoparka girerken sizin için boş bir park alanı bulabilir veya evinize dönmek istediğinizde sizi arabanıza yönlendirebilir. Ayrıca bu sistem sadece teoride olan bir sistem de değil. Firma, 2017 yılının Nisan ayına kadar sistemin gerçek Dünya kullanımına başlanacağını düşünmekte.

Okuyucu Yorumları