MixRadio giderayak güzel bir jest yaptı!

Artık kapanma vakti gelen MixRadio'nun Android uygulamasında kullanıcıları bir süpriz bekliyor!

MixRadio'dan veda busesi!

Küresel müzik oynatma hizmeti MixRadio, artık yolun sonuna geldiğini duyurmasından beri neredeyse bir ay oldu. MixRadio'nun sahibi LINE tarafından yapılan bu şok edici açıklamada hizmetin birkaç hafta içeriisnde kapatılacağı belirtilmişti.

Verilen sürenin artık sonuna gelmiş bulunuyoruz. Fakat öyle görünüyor ki, MixRadio tamamen ortadan kaybolmadan önce kullanıcılarına bir jest yaparak şık bir veda yapacak.

Kullanımda olduğu süre boyunca inişli çıkışlı bir kariyere sahip olan hizmet aslında ilk olarak Nokia tarafından kullanıma sunulmuştu ve hatta o zamanlar Nokia Music olarak adlandırılıyordu. Firma daha sonra hizmetin "mix radio" seçeneğine de atıfta bulunarak bu adı MixRadio olarak değiştirdi. Nokia'nın cihaz ve hizmet birimleri Microsoft bünyesine geçtikten sonra MixRadio da artık Microsoft tarafından kontrol edilmeye başladı.

Nihayet LINE tarafından satın alınan MixRadio, halen yalnızca bir Windows Phone uygulaması olmayı sürdürdü. Hizmet ancak geçtiğimiz yaz iOS ve Android platformlarına de geldi. MixRadio'nun en dikkat çekici özelliğiylse kullanıcılarına çevrimdışı ortamda müzik dinleme olanağı sunan tek ücretsiz müzik oynatma servisi olmasıydı.

Geçtiğimiz ayın ortalarında birkaç hafta içinde kapatılacağı duyurulan servisin kullanıcıları da elbette bu haber karşısında şok oldular. Halihazırda özellikle iOS ve Windows Phone üzerinde servisin uygulamalarının halen çalıştığı görülüyor. Android uygulamasında ise MixRadio'nun kapandığını belirten bir mesajın yanında "Müziği başlat" ifadesinin yer aldığı bir buton süpriz bir biçimde kullanıcılara son bir mix sunuyor.

Okuyucu Yorumları