Mobil uygulama pazarının önlenemez yükselişi!

Bir zamanlar küçük, şirin yazılımlar olarak gördüğümüz mobil uygulamalarda işler değişiyor!

Uygulamaların yükselişi!

Artık neredeyse herkesin bir mobil uygulama geliştirip köşeyi dönmeye çalışan bir tanıdığının olmasının makul bir nedeni var. Zira bu alanın günümüzün en verimli ve karlı alanlarından biri olduğu rakamlarla ortada.

Yapılan en son araştırmalara göre mobil uygulamaların oluşturduğu pazarın toplam değeri 2020 yılı itibariyle 102 milyar dolara ulaşacak. Bunun söz konusu pazarın mevcut değerinin iki katı kadar bir artış olduğunu düşünürsek, sadece 4 yıl içerisinde böyle bir büyümenin ne kadar çarpıcı olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

App Annie adlı firma tarafından yapılan bu araştırmanın ortaya koyduğu çarpıcı rakamlar teknoloji dünyasındaki değişen odak noktasını da açıkça gösteriyor. Zira dünyanın dört bir yanındaki geliştiriciler doğal olarak milyonlarca insan tarafından telefonlarına indirilme potansiyeli bulunan bir yazılım alanına yatırım yapmayı doğru buluyorlar.

Halihazırda küresel ölçekteki mobil uygulama pazarında en büyük pay Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'ya ait. Diğer yandan özellikle telefonların giderek ucuzlamasıyla birlikte başta Asya Pasifik olmak üzere birçok diğer bölge de bu alanda dikkat çekici bir yükselişe geçmiş durumda. Yapılan tahminlere göre önümüzdeki dört yıl içerisinde en hızlı büyüyen mobil uygulama pazarı Hindistan olacak. Bu ülkeyi Brezilya ve Arjantin izleyecek.

Okuyucu Yorumları