Monitörde 5K devri başlıyor!

Birçoğumuz 4K'ya bile henüz ulaşamadık ama bu durum, 5K monitörlerin gelmesini engellemiyor!

Monitörde 5K devri başlıyor!

Philips, IFA 2015'te yeni bir monitör serisi tanıtmayı planlıyor ve bu seri, Quantum Dot teknolojisine sahip olmanın yanı sıra yenilikçi bir 5K monitör teknolojisi de sunmakta.

Bu cihazların en başında 27 inçlik 5.120 x 2.880 çözünürlüğün içinde 14.7 milyon piksele sahip UltraClear 5K bir LCD monitör yer alıyor ve bu monitör, bir Quad HD ekranın dört katı piksele sahip.

Bu monitör aynı zamanda bir milyar renge sahip PerfectKolor teknolojisine de sahip durumda. Ayrıca bir web kamerasına, ekranın birkaç bölüme ayrılmasına da izin vermekte. Ayrıca bu monitörün içerisinde hoparlörler ve genel olarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek bazı ek özellikler daha bulunuyor.

Quantum Dot Color IQ'ya sahip olmanın yanı sıra renk yoğunluğu temasını taşıyan 27 inç IPS Adobe RGB ekran da IFA 2015'te sunulacak. Bu teknoloji, geleneksel Led'lere göre %50 daha fazla renk sunmakta ve daha ucuz olmanın yanı sıra, karşılaştırılabilir diğer teknolojilere göre %25 daha iyi enerji kullanımına sahip.

IFA 2015'te karşımıza çıkan bir diğer monitör ise eğimli monitörlerden biri ve Quad-HD çözünürlüğe sahip bir 34 inç ekran. Ambgiglow Plus Base teknolojisi ise daha sarmal bir deneyim sunarken kullanıcının gözlerinin yorulmasını da engellemek için tasarlanmış.

Okuyucu Yorumları