Motorola, parmak izi okuyucularını sevmedi

Neredeyse tüm cep devleri telefonlarına bu özelliği eklemek için uğraşıyor; biri hariç...

Cep devinden şaşırtan sözler!

Apple'ın iPhone'lara parmak izi okuyucusu entegre etmesinin ardından diğer telefon üreticileri de bu modaya uymak için sıraya girdiler. Ancak Motorola'nın parmak izi okuyucusu konusunda bir çalışmasının olmaması dikkat çekiyor.

Aslında yıllar önce Motorola Atrix modeli ile telefona parmak izi okuyucusunu başarıyla ekleyen Motorola, ne yazık ki bu deneyimden çok memnun kalmadı.

Motorola'nın başkanı Rick Osterloh, MWC 2015 sırasında yaptığı açıklamada, parmak izi okuyucularının henüz yeterince mükemmel olmadığını vurguladı. Parmak izi okuyucularının çoğu kez yanlış okuma yaptığı için kullanıcıların birkaç kez parmağını okutmak zorunda kalmasının, telefonu hızlı şekilde açma amacıyla uyuşmadığının altını çizen Rick Osterloh, şifre girerek ekranı açmanın daha kısa zaman alabildiğini hatırlattı.

Henüz yeterince gelişmediği için parmak izi okuyucularının telefon kullanımına pratiklik kazandırmadığını, aksine maliyetleri arttırarak fiyatın artmasına neden olduğunu savunan Motorola başkanı, bu şartlar altında kendi telefonlarında parmak izi okuyucusu kullanmayacaklarını da belirtti.

Ayrıca rakiplerinin çok yüksek fiyatlar belirlediklerini ve bunun yanlış bir politika olduğunu da belirten Motorla Başkanı, böylece Apple ile aralarında süre giden tartışmaya da vurgu yapmış oldu.

Fiyat konusunda bir şey diyemeyiz ama Apple'ın TouchID parmak izi okuyucusunun, söylenenin aksine, çoğu zaman tek bir okumada kilidi açtığı bir gerçek.

Okuyucu Yorumları