Motorola ve Apple kapışmasına hoş geldiniz!

Apple efsane ismi Jonathan Ive'ın durup dururken bu cep devine sataşması, yeni bir kavgayı doğurdu!

Sert açıklamaya sert cevap!

Apple'ın İngiliz vatandaşı ve Kraliçe tarafından Sir ilan edilmiş olan başkan yardımcısı ve tasarımcısı Jonathan Ive, Apple kullanıcılarının hayranlığından aldığı güçle başka firmaların tasarım politikalarını eleştirince piyasada ortam gerildi.

Motorola'nın, Moto X telefonları için hazırladığı özel web sayfası ile, her kullanıcının kendine özel tasarımla ve uygun fiyatla telefon sipariş edebilmesi, Ive'ın dilinden kurtulamadı. Ive, Moto X'in herkese açık tasarım araçlarını, Motorola tasarımcılarının yeterince başarılı tasarımlar ortaya koyamamasına bağlayınca, Motorola CEO'su, Apple'a ağır sözlerle yüklendi.

Motorola CEO'su, Motorola'nın insanlara iletişim cihazı satın almanın lüks olmadığını gösterdiğini, herkesin dilediği renk ve biçimde, üstelik de çok uygun fiyata telefon sahibi olma hakkının olduğunu, kendini "tanrı sanan" bir grup insanın belirlediği tasarımlara devasa fiyatlar ödemek istemeyen çok sayıda insan bulunduğunu vurgulayarak, Apple'ın yüksek fiyatlarına ve Ive'ın egosuna karşı sağlam bir çıkış yaptı.

İki firmanın, marka, şirket ve kişi ismi vermeden birbirlerine sataşmaya bir süre daha devam edeceği anlaşılıyor. Bakalım, Sir ünvanlı İngiliz tasarımcı Jonathan Ive, durup dururken başlattığı bu gereksiz kavgada Motorola'ya nasıl bir cevap verecek?

Okuyucu Yorumları