Mozilla: Google'ın parasına ihtiyacımız yok!

Google'la ticari ilişkilerinin kalmadığını söyleyen Firefox mucidi, artık bu ortaklarına güveniyor!

Google'a ihtiyacımız yok!

Firefox'un geliştiricisi Mozilla, uzun yıllar boyunca Google ile yapmış olduğu sponsorluk anlaşmasından büyük gelir elde etti. Arama devi, Firefox'da Google'ın varsayılan arama motoru olması karşılığında Mozilla'ya ödeme yapıyordu. Bu anlaşma geçen yıl sona ererken Firefox ABD'de Yahoo, Rusya'da Yandex ve Çin'de Baidu ile varsayılan arama motoru anlaşması yapmıştı.

Önceki Google anlaşması göz önüne alındığında, bunun Mozilla için büyük bir dönüm noktası olduğu söylenebilir. Yayınlanan 2014 mali raporunda şirketin elde ettiği 330 milyon dolarlık gelirin yüzde 98'inin arama anlaşmalarından geldiği görülüyor.

2014 yılı Google anlaşması anlamına geliyordu ancak şimdi Mozilla, Mountain View merkezli şirketten hiçbir şey almadığını söylüyor. Mozilla kıdemli iş ve hukuk sorumlusu Denelle Dixon-Thayer, Google'ın Avrupa içinde varsayılan arama motoru olmasına rağmen kendileriyle ticari ilişkilerinin olmadığını söyledi.

Tüm buna rağmen Finans müdürü Jim Cook, 2015 performanslarının "çok güçlü" yeni arama ortakları sayesinde daha da iyi olacağını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları