Mozilla ve Foxconn, Firefox OS için anlaştı!

Mozilla, yakında ortaya çıkacak Firefox OS'lu cihazı için bu teknoloji deviyle el sıkıştı!

Firefox'lu bombadan ilk ipucu

Mozilla ve Foxconn, Firefox OS işletim sistemine sahip cihazlar üretmek için işbirliğine gideceklerini açıkladı. Önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacak olan firmalar, Firefox OS işbirliğiyle ilgili detayları açıklayacak.

3 Haziran Pazartesi günü Tayvan'ın Taipei kentinde düzenlenecek olan basın toplantısında, Firefox OS işletim sistemli bir tabletin tanıtılacağı iddia ediliyor. Şimdiye kadar işletim sistemini kullanan iki telefon tanıtmış olan Mozilla'nın bir tablet üzerinde çalışmakta olduğu söylentileri bir süredir gündemdeydi. İspanyol üretici Geeksphone'un ürettiği iki model özellikle uygulama geliştiriciler için tasarlanmıştı.

Asya'nın en büyük teknoloji firmalarından olan Foxconn, Mozilla'nın işletim sistemini desteklemek adına kurduğu birliğin 19. üyesi oldu. Daha önce LG, ZTE ve Huawei gibi tanınmış firmalar, Firefox OS işletim sistemli cihazlar üretmeyi taahhüt etmişti. Sektör analistleri, Mozilla'nın stratejisinin alım gücünün nispeten düşük olduğu pazarlara yönelik uygun fiyatlı cihazlar üretmek olacağı konusunda hemfikirler.

Okuyucu Yorumları