Muhtemelen bilmediğiniz 7 Android ipucu!

Android'li telefonunuzu keyifle kullanmanızı sağlayacak, belki de bilmediğiniz 7 pratik ipucu!

7 pratik Android ipucu!

Android, hepsi birbirinden faydalı işlevlerle, ince ayarlarla dolu bir işletim sistemi. Peki Android'li telefonunuz veya tabletinizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Telefon etmek, mesaj göndermek ve uygulama yüklemek konusunda sıkıntı yaşamadığınızdan eminiz. Ancak bilmediğiniz bazı şeyler de olabilir. Keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin.

1. Geliştirici modunu açın

Bu ipucu çoğu kullanıcı tarafından bilinir, ancak önemli olduğundan atlamak istemedik.

Ayarlar > Telefon hakkında yolunu izleyin ve yapı numarası üzerine yedi kez dokunun. Geri sayım tamamlandıktan sonra "tebrikler, artık geliştiricisiniz" diyen mesajı göreceksiniz. Ayarlar menüsünü açtığınızda göreceğiniz Geliştirici seçenekleri öğesine tıklayarak ek seçeneklere ulaşabilirsiniz.

2. Animasyon ölçeğini değiştirin

Telefonunuz ekran geçişlerinde takılıyorsa, "Window animation scale", "Transition animation scale" ve "Animator duration scale" ayarlarını 1x'ten 0,5x'e değiştirerek geçişleri hızlandırabilirsiniz. Bu işlem telefonunuzu gerçekten hızlandırmayacak, ancak daha hızlı çalışıyor gibi hissetmenizi sağlayacak.

3. Uygulama varsayılanlarını temizleyin

Bağlantıların ilgisiz uygulamalarda açılması gibi bir sorun yaşıyorsanız, Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyin ve açılan uygulamayı bulun. Uygulamanın adının üzerine dokunduktan sonra ekranı aşağı doğru biraz kaydırın ve "Varsayılanları temizle" düğmesine dokunun.

İşe yaramazsa, aynısını kullandığınız web tarayıcısı için de yapmayı deneyin.

WiFi ağını hızla değiştirin

WiFi ağını hızla değiştirin

4. WiFi ağını hızla değiştirin

WiFi ağları arasında geçiş yapmak için Ayarlar > WiFi yolunu izleyebilir ve buradan farklı bir ağa bağlanabilirsiniz. Ancak bunun daha hızlı bir yolu var.

Ekranınızı iki kez aşağı doğru kaydırarak Hızlı Ayarlar menüsünü açın. Burada WiFi simgesine dokunmak yerine, WiFi adına dokunun. Karşınıza hemen bağlanabileceğiniz WiFi adreslerinin bir listesi gelecek. Bazı telefonlarda WiFi adı görünmeyebilir, bu durumda WiFi simgesine uzun dokunmayı deneyin.

5. Hızlı Ayarlar menüsüne hızla erişin

Hızlı Ayarlar demişken, aslında bu menüyü açmak için parmağınızı iki kez sürüklemenize gerek yok. Aynı menüyü iki parmağınızı aynı anda sürükleyerek de açabilirsiniz.

6. Ekranınızı yansıtın

Chromecast'iniz varsa, Android'li telefonunuzun ekranını veya belirli uygulamaları büyük ekrana yansıtabilirsiniz. Chromecast'inizle aynı WiFi ağındayken Hızlı Ayarlar menüsünü açın ve "Ekranı yayınla" ("Cast") düğmesine dokunun.

Bu şekilde oyunları büyük ekranda oynayabilir veya herhangi bir müziği daha yüksek sesle çalabilirsiniz.

7. Can sıkan uyarıları bulun

Uygulamaların biri, canınızı sıkan uyarılar gösteriyor ancak uyarının hangi uygulamadan geldiğini bulamıyorsunuz. Bunun kolay bir çözümü var. Sözkonusu uyarıya uzun dokunarak detayları öğrenebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları